Een ode aan taal

Nienke 14 april 2025
A Language of Dragons is alles wat ik hoopte dat het zou zijn. Het is een ode aan taal. Je voelt de liefde voor taal zo duidelijk en ik genoot van dit aspect. Taal is iets unieks en vertalen nog meer en Williamson brengt die liefde fantastisch over.

Het boek pakte mij direct en ik werd direct geïntrigeerd door het Londen van 1923 en de draken die nu in de wereld leven. Ik wilde meer weten, werd verliefd op de setting en kon niet wachten om te ontdekken waar het verhaal naartoe zou gaan.

De personages zijn erg interessant om te ontdekken, maar ik merkte dat ik soms wel wat moeite had met Vivien. Ik snapte de gedachte achter haar, zeker als je het vergelijkt met de standpunten van mensen in tijden van nood, maar ik kon haar acties gewoon niet altijd rechtvaardigen. Hetzelfde met de romance die er bij kwam. Dit was voor mijn gevoel iets te snel en miste details.

Wat ik wel heel goed vond, was het politieke aspect van dit boek; de corruptie, het eigenbelang van de overheid, de keuzes die men moet maken, en de rebellie van de bevolking. Ik vond dit goed uitgewerkt en het gaf ook goede inzichten. Daarnaast is het klassensysteem ook erg interessant om te ontdekken. Het deed mij een beetje denken aan De hongerspelen en ik vond dit element van onderdrukking schrijnend om te lezen. Toch is het juist heel erg goed om te lezen, want het opent je ogen en wijst je op de feiten.

Het academische aspect is fantastisch om te ontdekken en ik vond het zo geniaal bedacht. Mijn hart wordt altijd warm van taal en door dit boek werd het nog warmer. Ik genoot echt van het academische aspect, maar ook vooral van de liefde voor taal. A Language of Dragons is dan ook echt een liefdesbrief aan taal.

Ben je op zoek naar een boek met een academische en politieke setting, met draken, en met een lichte romantische subplot, dan is A Language of Dragons echt iets voor jou. Hopelijk mag je net zo verliefd worden op taal als Vivien in het verhaal.

Bedankt uitgeverij HarperCollins voor dit exemplaar.

Meer recensies van Nienke