Beeldend, mysterieus en magisch!
Dankzij mijn beste vriendin zit ik op de De ravenjongens trein en ik wil er niet meer vanaf. Deze serie is zo ongekend goed, ook al heb ik soms geen idee wat er aan de hand is (op de beste manier!), maar toch zet het mij zo enorm aan het denken. Ik verzin theorieën, ik wil achter geheimen komen en ik blijf maar doorlezen. Dat is toch echt fantasy op z’n best.
Stiefvater’s schrijfstijl is beeldend, mysterieus en magisch. Ik vind het fantastisch dat de antwoorden niet zo voor het oprapen liggen. Dat ik oneindig op onderzoek mag gaan en dat ik op mijn eigen tempo dingen mag ontdekken. En wanneer ik dingen ontdek, ontploft mijn hoofd op de beste manier. Er worden continue kruimels gevoerd en ik loop er huppelend achteraan.
Deel twee, De dromendieven, laat Ronan meer aan bod komen, maar we leren andere personages ook beter kennen. De verhaallijnen die Stiefvater bedenkt, zijn ongeëvenaard en zo slim. Het is zo geweldig deze wereld, de personages en de verschillende magische elementen te leren kennen. Hoe Stiefvater alles samenbrengt is fenomenaal.
De personages zijn zo goed uitgediept, zo herkenbaar en zo fijn om te ontdekken. De humor is perfect, en af en toe donker - wat ik enorm kan waarderen!
Het enige wat ik minder vond, is dat er voor mijn gevoel niet altijd veel gebeurde. Het verhaal kabbelde een beetje voort op die momenten.
Ik ben erg benieuwd naar deel drie van deze serie, want mijn hoofd barst van alle theorieën en informatie. Deze serie en z’n personages zitten echt in mijn hart en ik vind het zo’n geweldige ontdekkingsreis.
Bedankt uitgeverij Boekerij voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.