Leuk, spannend en avontuurlijk!
Mijn allereerste manga en zeker niet mijn laatste! Een leuk, spannend en avontuurlijk verhaal over een jongen die erachter komt dat alles wat hij aanraakt in goud verandert. Je zou denken dat dat superhandig zou zijn, maar niet als je per ongeluk mensen in goud verandert of je kleding. Samen met zijn nieuwe vrienden gaat hij op zoek om zijn vloek terug te draaien, maar er zijn Verwervers die hen achterna zitten en deze zijn niet zo vriendelijk.
Een erg leuk verhaal voor kinderen vanaf 12 jaar. Het verhaal is doorspekt met humor, avontuur, vriendschap en magie. Er is veel te ontdekken en de illustraties zijn prachtig gemaakt. Op elke bladzijde is er wel weer wat te ontdekken en ik moest op bepaalde momenten echt even grinniken om de droge humor.
Het verhaal is nooit saai en je vliegt zo door het boek heen. De personages zijn stuk voor stuk leuk om te ontdekken en verschillen allemaal van elkaar. Daar waar Morrey nog wat kinderlijker is, zijn Shelly en Zaka al wat volwassener. Ik vond vooral Morrey zijn Anomal Otta erg schattig en leuk!
Ik geef dit boek 3,5 sterren, omdat ik toch een beetje diepgang miste. Het verhaal bleef nog een beetje aan de oppervlakte. Waarschijnlijk komt dit omdat dit een eerste deel is en zal dit in het vervolg wat meer uitrollen. Desondanks vond ik dit een erg leuk verhaal en smaakt het zeker naar meer!
Bedankt uitgeverij De Fontein voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.