Heerlijke feelgood met humor en pikante scènes
Toen dit boek 9 jaar geleden alweer in het Engels uit kwam, had ik al veel over het boek gehoord en toen het eindelijk in het Nederlands uitkwam, moest ik het boek uiteraard lezen. Ik ben blij dat ik het boek eindelijk heb gelezen en heb mij ook zeker vermaakt, maar ben er ook achter gekomen dat dit boek zeker geen hoogvlieger is. Dat is oké, daar niet tegen! Ook deze boeken mogen er zijn.
Olive is al jaren verliefd op de beste vriend van haar broer: Jason. Wanneer Jason haar hart breekt als ze 14 is en hij daarna verhuist, denkt ze dat hem nooit meer terug ziet. Ze probeert hem te vergeten, tot dat hij weer terug in haar leven komt. Hij is nu een beroemde filmster en zij een bestseller auteur. Het lot bepaald dat hij in de verfilming van haar boek de hoofdrol speelt. Om het allemaal nog een tikkeltje ingewikkelder te maken, vraagt Jason of Olive met hem wil trouwen. Puur voor de show. Om zijn imago te redden. Zal Jason dit keer wel voor haar vallen?
Dit is een heerlijke feelgood romance. Eentje die je perfect in de zomer kunt lezen. Ik heb me ook echt vermaakt en kon op bepaalde momenten niet stoppen met lezen. De spice kwam op een bepaald moment met een storm binnenwaaien en hield ook niet meer op. Ik moest soms echt even 'ah, pubers' naar mijn boek fluisteren. Toch vond ik het alsnog wat jeugdig geschreven. Jason zegt voor mijn gevoel iets te vaak 'liefje', 'lief' en 'schatje'. Echt heel vaak. Dit begon wat hinderlijk te worden.
Olive voelde voor mijn gevoel ook niet altijd als een 22-jarige vrouw. Ze kwam erg jong over. Bepaalde momenten waren in mijn optiek niet helemaal gezond voor een relatie. Las het lekker weg? Ja. Fronste ik mijn wenkbrauwen er de hele tijd bij. Absoluut.
'Ik hou van je, Jason Thorn' is zeker een verhaal met plussen en minnen. Verwacht geen hoogstaande literatuur. Het is een heerlijke feelgood met de nodige humor en pikante scènes, maar het kwam op mij toch net iets te jeugdig over. Het is toegankelijk geschreven en leest lekker weg. Het perfecte boek om mee te nemen naar bijvoorbeeld het strand of het zwembad.
Bedankt uitgeverij April Books voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening.