Zo'n ontzettend belangrijk boek

Nienke 29 augustus 2024
Dit boek voelde als thuiskomen. Het is gek om iets te lezen waarin je je herkend, omdat je zo vaak te horen krijgt dat dat wat je voelt niet klopt. Dat het een fase is, dat je maar gewoon wat beter je best moet doen, dat je lui bent of dat je maar gewoon even moet gaan lopen om 'van die depressie af te komen'. We zijn namelijk allemaal wel eens moe, toch?

Ik voelde me gehoord en begrepen in dit boek en dat was erg fijn. Annika vertelt haar verhaal met de nodige humor, maar er kwamen ook momenten voorbij waarbij ik echt heb zitten huilen. Het onbegrip en de opmerkingen spelen daarbij een belangrijke rol. Ik heb daar nog last van.

Annika deelt ook tips, zoals hulp via Wmo, laat ervaringsdeskundigen aan het woord, maar ook dokter Visser die gespecialiseerd is in ME/CVS. Het was zo fijn om zijn visie te lezen. Je voelt je op dat moment echt gehoord, ook al zit je niet bij hem in de spreekkamer.

Het is zo ontzettend goed dat dit boek bestaat en ik hoop zo dat het mensen gaat helpen. Zowel mensen met ME/CVS als mensen daaromheen. Ik hoop dat er meer onderzoek gedaan gaat worden, dat er meer begrip komt en vooral dat mensen met ME/CVS (waaronder ik) niet meer aan hun lot overgelaten worden, zoals dat nog steeds veel te vaak gebeurt.

Dit boek heeft mij veel nieuwe inzichten en herkenningspunten gegeven, maar ook zoveel dingen die al bekend waren, en dat is zo fijn.

Bedankt dat je ons vertegenwoordigd, Annika! Bedankt dat jullie dit boek hebben uitgegeven, uitgeverij Blossom Books! Zulke boeken zijn zo ontzettend belangrijk.

Bedankt voor dit recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke mening, uitgeverij Blossom Books.

Meer recensies van Nienke