Een echte Liane Moriarty!
Ik heb alle boeken van Liane Moriarty gelezen en was dan ook erg nieuwsgierig naar haar nieuwe boek, Dat ene moment! Dankjewel @awbrunaromans voor het recensie-exemplaar!
Dat ene moment gaat over een vlucht naar Sydney, waarin een vrouw plots opstaat en alle passagiers langs gaat met de boodschap waaraan en op welke leeftijd ze overlijden. Wanneer de eerste voorspelling uitkomt, gaan andere passagiers zich zorgen maken. Zijn haar voorspellingen echt waar?
Dat ene moment begint meteen met een mysterieuze sfeer, iets waar Liane Moriarty heel goed in is. Je wil door blijven lezen om te weten wat er precies gebeurd is in het vliegtuig. En daarna blijf je lezen om erachter te komen of de voorspellingen uitkomen.
Wat zou jij doen als je wist wanneer je zou komen te overlijden? En wat als dat al binnenkort is? Dat ene moment geeft goed weer wat dat met een mens doet. Er worden meerdere personages gevolgd die een voorspelling hebben gekregen en daar op hun eigen manier mee om gaan. Hierdoor leer je meerdere passagiers van de beruchte vlucht goed kennen. In het begin is het wat verwarrend om iedereen uit elkaar te houden. Maar naarmate je verder leest, wordt het steeds makkelijker en leef je steeds meer mee met de personages. En zoals we van Liane Moriarty gewend zijn, zijn het personages uit het leven gegrepen, dus je kan jezelf erin herkennen.
Het boek is niet alleen geschreven vanuit verschillende passagiers. Ook zijn er hoofdstukken vanuit een stewardess, waardoor je in het begin een andere kijk krijgt hoe zo'n vlucht ervaren wordt. En ook zijn er hoofdstukken geschreven vanuit het perspectief van de vrouw die de voorspellingen heeft gedaan. Deze vond ik in het begin wat minder interessant, maar naarmate het boek vorderde, begon ik te snappen waarom we ook haar levensverhaal te lezen kregen. Alle verhalen komen op een goeie manier samen aan het einde. Je doet het boek met een tevreden gevoel dicht, dingen werden verklaard en er zijn geen losse eindjes.