Masker van verraad

Masker van verraad is het debuut van Emma Francis. Ze heeft met haar manuscript De Donkere Dagen schrijfwedstrijd gewonnen en daar is dit boek uitgekomen. Ik was bij de presentatie van dit boek en ik mocht ook een recensie-exemplaar ontvangen en lezen, dankjewel @uitgeverij.rebelbooks !

Het boek gaat over de spionne Ara, niemand weet wie het is, maar ze heeft een reputatie opgebouwd. Ze woont in het niemandsland tussen twee staten en kan haar eigen gang gaan. Totdat ze wordt gevonden door iemand waar ze nog een schuld bij heeft. Ze moet in het hof van Waldenen gaan spioneren en dat hof moet vallen. Maar eenmaal daar aangekomen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Ze bouwt vriendschappen op en het wordt steeds moeilijker om haar missie uit te voeren. Hoe gaat ze dit oplossen? Er staat iets op het spel, maar voor wie kies je dan?

Masker van verraad is een slow burn romance met een verboden liefde, twee thema's die ervoor zorgen dat ik meteen aangetrokken was tot het verhaal. Je voelt de band die groeit tussen de personages, zowel op het vlak van romance als ook de vriendschappen die ontstaan. Daarnaast voel je de strijd tussen gevoelens van Ara. Ze heeft een missie en die volbrengen is een kwestie van leven en dood voor iemand waarvan ze houdt, maar wat als je ook van iemand anders gaat houden en je tussen die twee moet kiezen? Ik vond dat deze strijd mooi naar voren kwam en ook haar keuzes waren goed te volgen.

Emma Francis heeft een fijne schrijfstijl, het boek leest vlot. Het verhaal wordt goed opgebouwd. Er zat naast romance ook spanning in het verhaal en je wil door blijven lezen om te weten te komen hoe het verder gaat. Maar tegen het einde had ik wel zoiets van hoe gaat dit allemaal opgelost worden, terwijl er niet veel bladzijdes meer waren. Dat had van mij nog iets uitgebreider gemogen. Of er moet een vervolg komen, dat zou ik ook niet erg vinden!

Meer recensies van Nienke | Wegvanboeken