Van nu af aan
Van nu af aan is het eerste deel van de nieuwe serie Vanuit liefde van Ryanne Veldkamp. Het boek gaat over Amanda die als opticien werkt en een nieuwe klant over de vloer krijgt die haar interesse wekt, maar door de scheiding van haar ouders gelooft ze niet meer in de liefde. Ben is zijn geloof in de liefde ook verloren, nadat hij door zijn vriendin bedrogen is. Ontmoeten ze elkaar op het verkeerde moment in het leven?
Ryanne Veldkamp schrijft graag in korte hoofdstukken, hierdoor lezen haar boeken heel vlot. Daarnaast is Van nu af aan geschreven vanuit zowel het perspectief van Ben als van Amanda, waardoor er veel afwisseling is tussen de hoofdstukken en je beide personages leert kennen. Het is als lezer fijn om in beide hoofden te kunnen kijken en te weten wat er in ze omgaat en waarom ze bepaalde keuzes maken.
Van nu af aan is een romance waarin je de liefde voelt groeien. Ik heb hardop gelachen, maar er zit ook diepgang in, zowel Ben als Amanda hebben wat meegemaakt waardoor ze anders naar de liefde zijn gaan kijken. Ook de bijpersonages die worden geïntroduceerd zorgen voor een extra laag in het verhaal en geven een leuke toevoeging aan het verhaal van Amanda en Ben. En er zit een kat in, dat is natuurlijk altijd goed.
Na Van nu af aan gelezen te hebben ben ik heel nieuwsgierig geworden naar het volgende deel. Eén van de personages waar dat deel over gaat is al in deel 1 voorgekomen, waardoor je die al een beetje kent. En hopelijk komen Ben en Amanda ook nog even terug, ik zou graag lezen hoe het hun na dit boek vergaat.