Lentemeer - Olivier Sted
De prachtige kaft met de mysterieuze vis trekt meteen de aandacht. War zou dit verhaal over gaan?
Synopsis
Wanneer Vitor in zijn kledingkast een portaal ontdekt dat hem toegang verschaft tot een zonnig havenstadje, brengt dit zijn schrijverscarrière in een stroomversnelling. Vanaf het moment dat hij de belevenissen van de inwoners van Lentemeer opschrijft, hebben uitgeverijen opeens wel belangstelling voor zijn werk.
Desondanks slaat de twijfel toe. Want als geen van de door hem geschreven verhalen door hemzelf verzonnen zijn, mag hij zichzelf dan wel een schrijver noemen?
Als hij door zijn aanwezigheid dan ook nog eens een Ork, een reusachtige vis en een magiër toegang verschaft tot het stadje, beseft Vitor dat hij zal moeten kiezen wat voor hem het belangrijkst is: een succesvol schrijver worden of Lentemeer redden van de ondergang.
Lentemeer is een prachtig verhaal waarin je meegenomen word in een nieuwe wereld gevonden in een kledingkast. Toch vind ik dat het teveel van het goede is. Het verhaal voelt te vol.
Er zijn te veel karakters, te veel namen om bij te houden waardoor het verwarrend kan worden. Ik had liever wat minder gehad zodat het overzichtelijk blijft. Less is More.
Maar het plot daarentegen en de keuze die Vitor moet maken maken het het waard om het verhaal uit te lezen. Het is dus aan jou wat je met deze informatie doet.