Een zware worsteling
Dit was een zware beproeving en een echte worsteling om door te komen. Het verhaal sleepte zich zeer langdradig voort, zonder noemenswaardige activiteit. Bovendien vond ik het zeer onlogisch dat het mannelijke hoofdpersonage een veel eerdere halte uit de trein neemt om dan samen met het vrouwelijke hoofdpersonage in hetzelfde chalet te verblijven.
De zoektocht naar smaken van chocolade en kaas krijgen een zeer klein aandeel in het geheel. Als je dit deel van de serie gaat vergelijkingen heb ik eerder de indruk dat we snel alles moesten in elkaar boxen en eigenlijk niet veel wisten neer te schrijven. Het liefdesverhaal is maar magertjes, de culinaire meerwaarde niet om over naar huis te schrijven.
Ik ga dit boek heel gauw bij de serie in de boekenkast parkeren en kan niet echt zeggen dat ik sta te springen om nog meer landen te ontdekken in de stijl die hier werd gehanteerd. Zwakste schakel in de serie.