Zacht en lyrisch
Een zeer betoverend verhaal, met toch wat levensechte elementen, die het feelgood gehalte een beetje naar een normaal niveau tillen. De beschrijvingen van de verschillende landschappen en inrichtingen zijn mooi, maar niet onmiddellijk uitnodigend voor mij. Het verhaal is niet zo voorspelbaar als het eerst lijkt. Je hoeft bovendien niet de andere verhalen gelezen te hebben, om dit verhaal te kunnen volgen. In de gehele serie is het uitnodigend, maar niet overdreven toeristisch uitgesproken.
Wat wel heel mooi is, is de beschrijving van de onderlinge menselijke relaties binnen een werksituatie. Je ziet duidelijk hoe je met mensen het best kan omgaan, hoewel ik soms de menselijke uitbarstingen van ongenoegen mis, die bepaalde situaties duidelijk met zich meebrengen. In alle situaties reageren de personages kalm en wordt er enkel de innerlijke onrust naar voren gebracht, terwijl je toch een uitbarsting kan verwachten als mensen zich voorbijgestoken of onheus behandeld voelen.
Waarschijnlijk dat je daarom ook kan spreken van feelgood, maar realistisch kan je dat natuurlijk niet noemen.
Alles bij elkaar samengevat is dit een mooi verhaal in de serie, een aanzet naar nog meer verhalen, en een fijne vakantie lectuur die niet teveel tot nadenken aanzet.