Heel mooi en geschiedkundig correct.
Het is prachtig als je via een verhaal, toch een zeer goede en correcte kijk krijgt op waargebeurde feiten. De tragedie van Mayerling is bij velen bekend, maar de manier waarop hier het verhaal verteld wordt, doet zeker vele ogen open. De negentiende eeuw vind ik persoonlijk een prachtige tijd binnen de "adelijke" sfeer, Hmaar tevens zo frappant en bol staand van achterbaksheid, schone schijn, onbegrip, haat en afgunst. Hoe hoger je op de maatschappelijke ladder staat, hoe erger het bedrog. Het ontbreken van inleving, menselijkheid en gevoelens speelt binnen dit verhaal een zeer grote rol, niet enkel tussen echtparen, maar zeker ook tussen ouders en kinderen. Het ontbreken aan respect voor vrouwen komt daar nog eens bovenop. Ik kijk enorm uit naar het tweede deel, deels om de figuur van keizerin Sisi in een ander daglicht te zien, maar ook hoe de emancipatie van hoofdpersonage Sofie naar voor zal komen. En zal dit verhaal ook historisch onderlegd zijn ? Een dikke pluim voor Marie Lacrosse voor haar schrijfstijl en zeker voor haar research.