Zoveel stof tot nadenken, maar nog teveel onbeantwoorde vragen

Niesten Tanja 10 april 2025
Weerom een boek dat je 'pakt'. Toch heb ik het maar 3 sterren gegeven, zowel op Hebban als op Goodreads.

Waarom ? ik vond het op zich een pakkend verhaal, meeslepend, maar met naar mijn gevoel te weinig actie. Er werden situaties veel te lang uitgesponnen, waardoor ik het gevoel kreeg dat er actie ontbrak. Bovendien had ik het ook ontzettend moeilijk om de persoon Seger echt te duiden. Ik krijg van in het begin geen echte hoogte, geen correct beeld, waardoor hij een waas blijft, tot op het einde. Het karakter van de vader, Bas, komt ook heel onscherp over. De vraagtekens die zich over de verschillende karakters vormen doorheen het boek, krijgen naar mijn mening niet echt een antwoord en in mijn brein geeft dat kortsluiting. Het komt onvolledig over.

Het verhaal op zich vind ik zeker boeiend, ook goed geschreven en het maakt in alles dat je wil doorlezen, enkel inhoudelijk vind ik het tekortschieten. Toch kan het zeer goed bij de andere pareltjes die Gillian al geschreven heeft, want deze koningin weet je steeds weer mee te nemen in een molen van gevoelens en hersenspinsels, soms zelfs zo erg dat je erover droomt of zelf andere plots wil bedenken.

Al bij al een zeer mooi boek, dat op sommige vlakken naar mijn mening nog wat tekort schiet, maar zeker de moeite om te lezen.

Meer recensies van Niesten Tanja