De perfecte overval

Nikkileest 16 april 2025
De perfecte overval is het vervolg op De dievenspelen. Als je geen spoilers wil lezen over waar dit tweede deel over gaat, lees dan even verder na het sterretje. Met name als je deel 1 nog niet gelezen hebt, is dat wellicht wijs.

Dit tweede deel gaat verder waar het eerste deel is geëindigd. Ross Quest heeft de Dievenspelen niet gewonnen én Devoe bleek de vijand te zijn en niet de vriend waar Ross naar verlangde. Ross neemt zich voor om niemand meer te vertrouwen, behalve zichzelf. Maar wanneer Ross en Devoe samen moeten werken voor de organisatie, lijkt Devoe vooral bezig met het het veroveren van Ross’ hart. Hij zal dan wel moeten beslissen waar zijn loyaliteit ligt. Ross moet ontdekken wie ze kan vertrouwen… moge de beste dief winnen.
Nu je hebt gelezen waar dit deel overgaat, dan lijkt het wellicht meer een romance te zijn dan een YA waar dieven de hoofdrol spelen. Als lezer vond ik de romantiek een rol spelen, maar dit had zeker niet de overhand. De focus van het verhaal ligt echt op Ross en hoe zij zich ontwikkelt als persoon én natuurlijk ligt er ook een groot deel van de focus op de criminele activiteiten. Ross maakt als personage een ontzettende fijne groei door en het voelt een beetje alsof je als lezer getuige bent van haar groei in opkomen voor haarzelf, mensen vertrouwen, maar ook haar positie in haar familie en omgeving.

‘De enige persoon die me kon feliciteren was ikzelf, en dat was omdat ik er zelf een feestje van maakte.’

Er komen veel personages terug uit het eerste deel en dat is een fijn weerzien. De personages zijn uniek en interessant om over te lezen. De insteek van deze serie is ook best wel uniek en hoewel de verrassing er een beetje af is in het tweede deel, je weet immers als lezer waar Ross en haar collega boeven toe in staat zijn, blijft het verrassend en leuk om te lezen.

Zeker weten een aanrader!

Meer recensies van Nikkileest