Girl abroad

Nikkileest 24 april 2025
Dit nieuwe boek van Elle Kennedy gaat over Abbey. Abbey is een 19 jarige Amerikaanse studente die voor een jaar in Londen gaat studeren. Abbey is heel beschermd opgevoed door haar ex-rockster vader en kan niet wachten om op haar eigen benen te staan en om Londen te ontdekken. Wanneer ze aankomt blijkt dat ze niet drie vrouwelijke huisgenoten heeft, maar drie mannelijke. Ze besluit dit niet aan haar vader te vertellen, want ze is echt toe aan een leven voor zichzelf. Ze gaat samenwonen met de drie huisgenoten en er geldt één huisregel: alleen platonische relaties tussen de huisgenoten. Ze wil zich heel graag houden aan deze regel, maar ja iets met verboden vruchten… en ondertussen begint Abbey ook een vriend van de jongens leuk te vinden #drama. En dan raakt ze ook nog eens verstrikt in een verborgen geheim van een adellijke familie door haar studieopdracht #nogmeerdrama.

Tijdens het lezen dacht ik met momenten, oké Nikki je bent te oud voor dit soort boeken aan het worden. Maar toch was het echt een heel leuk boek. Want ondanks dat Abbey keuzes maakt die ik zelf niet zou maken, is ze een heel fijn personage. Ze is slim en onderzoekend. Ik vind de geschiedenis inslag van het boek echt enorm leuk, het mocht van mij nog een grotere rol spelen, maar ja dan was het geen romance meer.

Ik vond de herhaling in het verhaal (de gebeurtenis rondom het geheim van de adellijke familie) en Abbeys gevoelens/crush op de twee jongens ook een leuke toevoeging aan het verhaal en daardoor kon ik de keuzes die Abbey maakt toch weer wat meer waarderen tijdens het lezen. Haar naïviteit wordt goed gecompenseerd door haar huisgenoten die voor haar door het vuur gaan. De momenten die de huisgenoten delen (samen ontbijten, het aanschaffen van een kat zonder overleg en Abbey redden uit nare situaties) zijn leuk om over te lezen en zorgen voor een fijne leeservaring.

Ik vond dit boek niet zo leuk als hoe ik bijvoorbeeld de off campus serie vind máár ik heb er wel degelijk van genoten! Als je zin hebt in een boek met een soort van forbidden love, een geschiedenis sausje én Notting Hill als setting, lees dan dit boek!

Meer recensies van Nikkileest