Het strawberry patch pannenkoekenhuis

Nikkileest 22 maart 2025
Iris fladdert van de ene naar de andere baan en haar financiële zaken heeft ze niet helemaal op orde. Ze neemt een baan aan als oppas, ondanks dat ze er niet helemaal om staat te springen. Wanneer ze de vader van haar oppaskindje beter leert kennen, komt ze er achter dat ze meer gemeen heeft met hem dan ze had verwacht.

Archer is een beroemde chef-kok en leeft zijn beste leven in Parijs. Zijn hele wereld verandert wanneer hij te horen krijgt dat hij een dochter heeft. Hij verhuist naar het kleine stadje Dream Harbor om voor zijn dochter te zorgen. Hij gaat ondertussen aan de slag bij het lokale eetcafé.

'Parijs was onderdeel van het plan. Dream Harbor absoluut niet.'

Alweer het vierde deel van de Dream Harbor serie en ik val maar met de deur in huis, ik vond dit deel het leukste deel tot nu toe. Het is opvallend dat de aantrekkingskracht in dit dorp altijd van 0 tot 100 gaat in een enkele seconde, bij een eerste ontmoeting, er zal iets in het water zitten. Zo voelen Archer & Iris zich direct tot elkaar aangetrokken, maar echt direct, ik kan het niet eens een spoiler noemen want het gebeurt meteen. Maar van de stelletjes die voorbij zijn gekomen in de boeken van Laurie Gilmore tot nu, vond ik Archer & Iris het leukst.

Iris is een leuke oppas voor Olive en ze draagt door haar persoonlijkheid echt bij aan het opbouwen van de band tussen Archer & Olive. En ondertussen zorgt Olive er weer voor dat Archer & Iris naar elkaar toe groeien. De auteur laat met een hoog tempo de gebeurtenissen rondom hun levens voorbij gaan waardoor hier en daar wat extra uitweiding gemist wordt en de tijdlijn soms een beetje onduidelijk is.

Ondanks de snelheid en de mega snelle aantrekkingskracht is het een leuk feelgood verhaal met grappige momenten, zoete gebeurtenissen en heel veel pannenkoeken.

Meer recensies van Nikkileest