Oma Vogeltje
Dit verhaal gaat over Boy. Boy logeert bij zijn oma en eigenlijk weet hij niet wat hij van haar moet denken. Ze woont bovenop een rots, ze kookt zeewiersoep en is altijd wel bezig met iets. Dan gaat Boy op avontuur en ontstaat er een warme vriendschap op een onverwachte manier.
Het is natuurlijk enorm leuk dat er nog een boek over Boy gaat, hier thuis waren mijn kinderen dan ook direct enthousiast om het te gaan lezen. En ondanks dat het weer over Boy gaat, is dit verhaal anders dan de vorige boeken en laat het weer een andere kant zien van het leven van Boy.
Het is leuk om met kinderen te praten over de inhoud van het boek. De illustraties en het verhaal geven genoeg onderwerpen om over te praten samen. Zou jij op een rots, waar je alleen met een boot naar toe kan gaan, willen wonen? Wat zou jij doen als je je verveelt?
Het verhaal is lief, spannend en grappig! Er is genoeg om naar te kijken en over te praten, een enorme aanrader dus!