Zondagskracht
Het derde boek van Judith Visser over het leven van Jasmijn Vink. Na Zondagskind en Zondagsleven is er nu Zondagskracht. Jasmijn had één doel in haar leven en dat is een eigen wereld hebben van rust, liefde en structuur waarin zij kan leven. Het is haar gelukt, ze heeft een plek waar zij haar leven zo kan leiden. Maar wanneer invloeden van buitenaf toch invloed blijken te hebben op haar zelf gecreëerde bubbel, komt haar wereld op losse schroeven te staan.
Kun je trouw blijven aan jezelf zonder anderen te belemmeren in het trouw blijven aan henzelf?
Wat is Zondagskracht wederom een prachtig boek van Judith Visser. Op de omslag van het boek staat: ‘Zo is ze nu eenmaal’. Deze zin komt op allerlei manieren terug in het verhaal en past heel mooi bij het leven van Jasmijn en de reis die zij doormaakt in een wereld die steeds verandert en verandert.
Het verhaal bestaat dan ook niet uit lichte kost, Jasmijn heeft het zwaar en dit spat dan ook van de bladzijdes af. Toch krijgt de auteur het voor elkaar om het verhaal met momenten ook luchtig te laten aanvoelen. Het plezier en de liefde voor haar naasten spat ook van de bladzijdes af en dat zorgt voor hartverwarmende leesmomentjes. Je vliegt als lezer door de hoofdstukken heen en voor je het weet ben je over de helft en dan is het boek vervolgens zo uit. Je wil weten hoe het met Jasmijn gaat, je wil weten hoe het met haar huwelijk, haar honden en haar werk.
De veilige en rustige bubbel die Jasmijn gecreëerd heeft geeft haar rust en structuur, in het begin van het boek lijkt deze bubbel haar soms zelfs teveel te beschermen. Jasmijn gaat hier op haar eigen manier mee om en de auteur neemt je mee in de keuzes die Jasmijn maakt en tegen welke dingen ze aanloopt. Ik denk dat Jasmijn de lezer leert dat het belangrijk is dat je naar jezelf kijkt en wat voor jou als persoon belangrijk is om je leven te leiden zoals jij dat wil / nodig hebt. Want, zo is het nou eenmaal.
'Ik wilde gewoon dat ze er nog steeds was.
Dat ik weer twaalf was, en de toekomst ver weg.'
Prachtig boek, ga het lezen.
'Ik wilde gewoon dat ze er nog steeds was.
Dat ik weer twaalf was, en de toekomst ver weg.'
Prachtig boek, ga het lezen.