Sommige punten wat onuitgewerkt en de focus op vriendschap viel tegen
⭐: 3
Ik was enorm benieuwd naar dit boek, omdat het exact het soort verhaal leek waar ik van hou. Uiteindelijk was het best anders dan ik op basis van de achterflap verwacht had en vond ik het boek op meerdere punten wat tekortschieten.
De voornaamste reden dat ik het wilde lezen was het vriendschapsaspect. In de eerste helft speelde dat echter een beperkte rol en werd er vooral op Juno gefocust, vanuit wiens perspectief het verhaal wordt verteld. In de tweede helft zien we meer interactie tussen Juno en Legs, maar ik vond dat ze weinig chemie hadden. Het voelde niet als een sterke band en ik miste een gevoel van urgentie in hun vriendschap. Sowieso kregen we weinig van Legs als personage te zien, wat ik jammer vond. Hij was namelijk een interessant personage.
Ik verwachtte een rebels en krachtig verhaal, maar de toon bleek een stuk stiller en ingetogen. Verder was de schrijfstijl niet slecht, maar het deed me ook niet bijzonder veel.
De verhaallijn had potentie, maar door de uitwerking kwam het voor mij niet echt tot leven. Ik voelde geen connectie met de personages en werd niet meegesleept in hun emoties en struggles. Daarnaast waren er meerdere dingen die beter uitgewerkt hadden kunnen worden of die er een beetje los bijhingen.
Dat gezegd hebbende, heeft het boek veel goede recensies, dus velen vonden het wel prachtig. Soms klikt een boek gewoon niet met je om de een of andere reden, en helaas was dat voor mij hier het geval. Je kunt er maar op één manier achter komen of het wat voor je is, dus als je toch nieuwsgierig bent, probeer het dan vooral! Misschien herlees ik het boek ooit wel een keer, maar dan met bijgestelde verwachtingen.