Rauw, ongefilterd en karaktergedreven liefdesverhaal
De meningen over dit boek zijn enorm verdeeld, dus ik was benieuwd wat ik er zelf van zou vinden. Gelukkig werd ik positief verrast!
Dit is een rauw en ongefilterd liefdesverhaal dat de personages Marianne en Connell volgt vanaf hun eindexamenjaar tot zo’n vier jaar later. Je leest hoe zijzelf en hun relatie zich ontwikkelen en het boek bevat thema’s als je eigen plek in de wereld vinden, sociale constructen, communicatie en interpretatie, en verbinding.
Het is vrij plot-loos, karaktergedreven en focust op menselijke interacties. Hoewel ik niet echt een connectie met de pesonages voelde, vond ik het boeiend om over hen te lezen en wilde ik graag weten hoe het verder ging. Ze zijn flawed en hun interacties zijn messy, het voelde heel realistisch. De dialogen vond ik ook erg interessant.
De schrijfstijl leest vlot en is simpel, wat goed aansluit bij het ongepolijste en de toch wel alledaagsheid van het verhaal.
Het leek geschreven met de insteek: ‘het is wat het is, en daar moet je het mee doen’. Dit moet je ding zijn, maar ik hou er wel van.
Ik denk niet dat dit boek voor iedereen een succes zal zijn. Als je vooral houdt van feelgood met een happy end, of van veel actie en een groot plot, of boeken met sterke worldbuilding, dan denk ik niet dat dit je cup-of-tea zal zijn. Een veelgenoemd commentaar is dat het verhaal saai is, en ik kan me voorstellen dat sommigen het zo ervaren. Maar, als je houdt van karaktergedreven en rauwe, realistische verhalen, zou ik dit boek absoluut een kans geven.
Ik ben zeker van plan Rooneys andere boeken ook nog te lezen!
⭐: 4
Ik ben zeker van plan Rooneys andere boeken ook nog te lezen!
⭐: 4