Origneel, eigenzinnig en soms ietwat absurdistisch
⭐: 3,75
Dit boek gaat over kunststudente Joey. Voor haar keuzevak film moet ze een zelfportret maken, en op onverklaarbare wijze besluit ze een remake van Wes Anderson’s film Rushmore te maken, ondanks de film nooit gezien te hebben. We volgen haar in het dagelijks leven; haar struggles, vriendschappen, en complexe en soms ietwat bizarre familieverhoudingen.
Ik vond dit een ontzettend origineel en verfrissend boek. Het zit vol absurdisme, humor, filosofische mijmeringen over kunst en heeft een typische 20-something-protagonist. De toon en schrijfstijl spraken me erg aan: eigenzinnig en soms unapologetically weird. Ik heb meermaals hardop gelachen. Een enorm eigenzinnig (en daarmee ook gedurfd) boek in een tijd van toch wel commercialisering in ook veel takken van de entertainment.
Het enige wat ik miste was emotionele diepgang, maar ik denk ook niet dat de auteur daar voor ging. Ik ervoer het meer als een interessant inkijkje in iemands leven en hoofd, dan als een emotioneel meeslepend verhaal.
Ik denk niet dat het boek voor iedereen is weggelegd: enorm slice-of-life en niet bepaald ‘spannend’ te noemen. Als je fan bent van Sally Rooney en ervan houdt om artistiek bezig te zijn (in welke vorm dan ook), denk ik dat dit boek zeker wat voor je is!