‘Zij denken: een nummer van een bekende muzikant dat alleen de echte kenners kennen. Ik denk: hoe diep snijdt het nummer?’

ninisbooks 26 maart 2025
3,5 ⭐️ sterren.

Bitterzoet is een mooi en meeslepend verhaal, waarin muziek centraal staat die twee mensen samenbrengt.

Bitterzoet is prachtig geschreven, met een fijne dynamiek tussen Percy en Joe. Ik kan me wel voorstellen dat het boek je mogelijk niet helemaal pakt als je niet bekend bent met alle nummers en artiesten die worden beschreven en dat je soms zelfs een beetje de draad kunt kwijtraken.

Ik vond het fijn dat de personages erg echt overkwamen en ook gebreken hadden, alleen merkte ik dat ik me niet goed in ze kon verplaatsen. Voor mij voelde het boek veel langer dan het was en mogelijk kwam dat omdat ik er af en toe lastig doorheen kwam. Het boek pakte me niet zoals ik wilde, maar ik kan me voorstellen dat het bij anderen misschien wel klikt.

Holly Brickley heeft een erg mooie schrijfwijze en weet een prachtige dynamiek tussen twee mensen neer te pennen. Daarnaast is het boek perfect als je een echte muziekliefhebber bent.

Bedankt Lees van Bol en Xander Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van ninisbooks