Geslaagd boek voor moeilijke lezers
Het verwende zoontje van de burgemeester is de pestkop van de school. Samen met zijn sterke lompe meelopers vormen ze de slechterikken van dit verhaal. Daar komt nog een gevaarlijke helper bij, een kwaadaardige opspoorder. De goede is het wat nerdy jongetje waar de lezer zich mee kan identificeren. Er is een bos dat langzaam verdwijnt omdat de stad oprukt.
Noem het storende clichés, noem het een slim gebruik van herkenbare verhaalpatronen. In elk geval maakt het dit boek erg leesbaar. Origineel wel is de helper van onze held, koning Roe - een meisje met een baard dat in het bos woont en heel uitvindingen doet. Ze heeft een wombat als huisdier die voor problemen zorgt omdat hij tunnels graaft die in de stad voor zinkgaten zorgen.
De tekeningen zijn leuk, het boek leest enorm vlot, de grapjes zullen kinderen aanspreken. Heel geschikt voor een lezer die bij hand genomen moet worden om bij het verhaal te blijven. Omdat er ook vervolg delen in vertaling verschijnen zeer geschikt voor in de schoolbibliotheek.