Leesbevordering ultima forma

Norma Meeuwissen 09 maart 2025
Dit boek verscheen in de serie Theaterlezen. De boeken in die serie hebben verschillende niveaus. Deze heeft het niveau van beginnende lezer zonder een AVI toe te kennen.

Het boek zegt zelf al dat het Theaterlezen met fabels is. Bekende fabels komen langs, zoals die van de wedstrijd tussen schildpad en haas. Maar veel van de bewerkte fabels zijn niet zo bekend en doen helemaal niet fabelachtig aan. Het zouden zomaar korte dierenverhaaltjes kunnen zijn.
Maar dat geeft helemaal niet. De rollen zijn zo verdeeld dat zelfs een oudere kleuter al mee kan doen. Wat dacht je van de raaf met kaas in zijn bek. Hij kan niet anders reageren dan 'Hm'. Totdat vos een list verzint en de raaf zijn snavel opendoet. Weg kaas! Door de vorm van theaterlezen zie ik de hilariteit bij het samenlezen van deze fabel al levendig voor me. En dat overkwam me bij meer van deze korte fabels. Ontzettend knap gedaan in woorden die voor beginnende lezers niet te moeilijk zijn.

Kortom, een ware aanwinst die lezen en herlezen stimuleert en veel plezier zal geven bij het opvoeren als toneelstukje. Leesbevordering ultima forma.

Meer recensies van Norma Meeuwissen

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.