Spannend avontuur per trein

Norma Meeuwissen 17 maart 2025
Vink wil al heel lang zelf per trein naar haar vader. Maar haar moeder zegt altijd: wacht maar tot je negen bent. Als ze eindelijk negen is, zet mama haar op de trein met een rugzak vol eten en snoep, een treinkaartje en twee knuffels. Spannend, zo'n eerste keer!
De trein rijdt nog niet weg of Vink begint te twijfelen. Was dit echt wel een goed idee? Ze mist haar moeder nu al. Maar moedig stapt ze de trein in en zoekt een fijn plekje om te gaan zitten. Dat levert humoristische scenes op, zoals de nieuwe vriendin die Merel blijkt te heten en een papegaai die 'Sorry' zegt.
Ongemerkt moet Vink veel dingen zelf beslissen. En ze wordt er steeds handiger in. Maar dat voorkomt niet dat de reis naar haar vader in de soep loopt en de volgende dag iedereen via social media wordt opgeroepen het vermiste meisje op te sporen.
Natuurlijk loopt het goed af. En komen we achter de reden waarom het zo mis heeft kunnen lopen. Papa en mama zijn onder de indruk hoe Vink ermee is omgegaan. Je ziet haar ervan groeien;-)
Fijn leesboek, niet al te lang (<100 bladzijden) en goed uitgewerkt verhaal dat kinderen van 8-10 jaar zeker zal aanspreken.

Meer recensies van Norma Meeuwissen