Een boek dat me lang bij zal blijven
Dit mooi vormgegeven boek ziet eruit als een dagboek en met reden: Wolf vertrekt naar het hoge noorden om daar onder een boom te gaan liggen en te sterven. Als de dooi inzet wordt zijn lichaam gevonden, met daarop zijn dagboek.
De zelfgekozen dood van Wolf brengt natuurlijk een hoop teweeg bij zijn ouders, maar vooral bij zijn zus. Zij is aan het woord in dit boek en ze besluit uiteindelijk om hem helemaal alleen achterna te reizen om er op die manier proberen achter te komen wat hem tot deze daad dreef.
Het is een (dag)boek vol herinneringen en anekdotes, vol tranen en schaterlachen en je mocht willen dat er, wanneer je sterft, zo’n mooie elegie over je geschreven wordt. Ik kon vanaf bladzijde één niet meer stoppen met lezen. Liefdevol, gevoelig, nérgens sentimenteel, kortom: een echte parel!