Wonderlijk
Wat een bijzonder boek. Ik moest er even inkomen. En ik vond het geen heel meeslepend verhaal.
En toch…
Het is zowel gedateerd als eigentijds.
En dat doet Tonke Dragt altijd zo mooi.
We weten inmiddels dat Venus niet leefbaar is, maar daar gaat het eigenlijk ook niet over.
Ik las het boek als een onderzoek naar authenticiteit, naar nieuwsgierig durven zijn, autonomie, grenzen durven te doorbreken, systemen durven doorzien. En dat is, denk ik, een heel actueel thema.
Edu heeft het lef om zich te laten leiden door ware onderzoeksdrift, echt ontdekken, zonder eigen gewin. En hij ontdekt daardoor iets in zichzelf wat hij niet kent en waar hij bang voor is. Maar hij sluit zich er niet voor af. En reikt zelfs uit voor hulp. En dat maakt dat anderen zich ook durven open te stellen.
Een boek met een mooie boodschap!
Ik weet alleen niet of ik dat indertijd als jongere ook zo gelezen had.
Maar misschien is dat de kwaliteit van een goed (jeugd)boek: dat het in elke fase van je leven weer nieuwe betekenis krijgt.
En toch…
Het is zowel gedateerd als eigentijds.
En dat doet Tonke Dragt altijd zo mooi.
Een boek met een mooie boodschap!
Ik weet alleen niet of ik dat indertijd als jongere ook zo gelezen had.