vreselijk spannend
Normaal houd ik helemaal niet van die Amerikaanse nationalistische boeken, over militairen die "hun land dienen" en andere patriotistische praat. En dan worden hier ook nog praktisch alle Amerikaanse overheids- en veiligheidsdiensten in betrokken. Maar dan wordt Alex Cross neergeschoten: Cross Down.
Er gebeuren allerlei onverklaarbare zaken, niemand is te vertrouwen, wie is de good guy, wie de bad guy. En waaròm gebeuren al die vreemde zaken en wordt de een na de ander vermoord? Waarom is er die verwijzing naar het verleden, naar Afganistan.
De vriend van Alex Cross, James Sampson, gaat achter degenen aan die Alex en hem probeerden neer te schieten en komt zo achter de snode plannen .
Het boek springt van het een op het ander, natuurlijk juist op het moment dat je wilt weten hoe het verder gaat. Dat maakt dat het allemaal vreselijk spannend is. En zo kon ik mij zelfs over mijn afkeer van al dat militaire gedoe heen zetten.
Vijf sterren!
Vijf sterren!