snufje sixth sense
Alweer een Tien kleine negertje verhaal, dacht ik. Ik weet dat het niet woke is om het zo te zeggen en dat het boek tegenwoordig een andere titel heeft, maar toen ik het boek van Agatha Christie las was dit de titel. En de titel werd een begrip: een groep mensen belandt in een afgesloten oord, vaak op een eiland, en een voor een worden ze vermoord. Door dat verhaal weet je dat één van de vermoorden de dader is, dus daar had ik mij ook op ingesteld.
Een hele familie met veelal onsympathieke familieleden wordt uitgemoord, een voor een, dus de kring van mogelijke daders wordt steeds kleiner. Tenzij je Tien kleine negertjes heb gelezen. Dan vraag je je alleen maar af wie van de vermoorden niet dood, maar eigenlijk nog in leven is.
En dan weet Alice Feeney ons te verrassen. Ze gooit er even een snufje Sixth Sense overheen.
Meer moet ik er maar niet over zeggen. Dat verraadt te veel.
Spannend, ook al is het ongeloofwaardig.
Meer moet ik er maar niet over zeggen. Dat verraadt te veel.
Spannend, ook al is het ongeloofwaardig.