Fijn kort verhaal

Lisanne89 16 augustus 2019
In een Verre kust gaan we terug naar het eiland Mure. Dit eiland kende ik al van haar vorige boek Café zon en zee. Een nieuwe dokter staat op het punt om het slaperige dorpje aan de kust wakker te schudden.

De lokale huisarts gaat met pensioen en nieuwe wil zijn baan overnemen. Mure is te klein en te afgelegen, waardoor mensen het eiland liever verlaten. Er wordt een oproep  geplaatst. Gezocht: Dokter voor een klein eiland. Hij moet van boten en zee houden.

Saif is gevlucht en beland in een overvol kamp. Hij behandelt daar een jongen met ernstige gewonde handen. Saif was in zijn eigen land arts, maar is op de vlucht geraakt vanwege de oorlog. In zijn vlucht is hij zijn liefde van zijn leven kwijt geraakt. Saif krijgt de opdracht om deze baan aan te nemen,

Het boek bevat actuele thema's zoals vluchtingen en vooroordelen. Saif wil niet opvallen en vooral graag zijn familie terug vinden, terwijl de bewoners van het eiland hun oordeel al klaar hebben. Behalve Lorna. Zij is wel onder de indruk van de nieuwe dokter.

Meer recensies van Lisanne89