Spionage verhaal
Dit is alweer het tiende boek wat ik van Ellory lees en wederom vindt ik zijn schrijfstijl en plot geweldig. Het is een goed doordacht spionage verhaal, waar je helemaal in verdiept raakt en ik moest het soms echt even laten bezinken. Ik ging helemaal meeleven met Stroud, de hoofdpersoon die verwoed op zoek gaat naar een oude vriend van hem, maar die anders blijkt te zijn dan hij zelf dacht. Ook het einde vind ik erg mooi, wat bij thrillers nog wel eens te wensen overlaat. Het werpt wel vragen bij mij op of er misschien een vervolg komt?
Het verhaal heeft iets weg van een van mijn andere favoriete auteurs, namelijk John Le Carré. Ik heb van Ellory onder andere, bekraste zielen, een volmaakte vendetta en een mooie dag om te sterven gelezen. Die heb ik allemaal 5 sterven gegeven en dat geldt ook voor een teken van leven ongeacht dat het een totaal ander soort verhaal is geworden dan ik gewend ben van hem. Kortom dit is een aanrader, zeker als je van spionage boeken houdt.