Alweer 5 sterren voor J.D Barker

Oscar 01 december 2024
Ik ben zelf een groot fan van J.D. Barker, vorig jaar heeft hij dan ook met Dracul het beste boek geschreven wat ik in 2023 gelezen heb. En met het spel heeft hij weer een geweldig spannend en originele stand alone thriller geschreven.

Het spel gaat over een app die in het begin onschuldig lijkt, en mensen tot elkaar brengt, maar waar gaandeweg het steeds grimmiger wordt. Het is een soort doen, durven, waarheid alleen dan wel seksueel getint. Daar moet je dan wel van houden, want sommige passages zijn inderdaad wel van die orde. Ik las in andere recensies dat sommige het zelfs vergeleken met vijftig tinten grijs, in mijn optiek zeer onterecht, omdat het verhaal erg goed, spannend is en dat niet het hele boek daarom draait. En ik ben zelf van mening, dat seks in boeken prima is als het maar functioneel en passend in het verhaal thuis hoort.
Het spel is tevens een soort aanklacht tegen social media en wat voor schade dat kan veroorzaken, als je zomaar alles doet wat een app zegt en dat mensen meer van je kunnen weten dan je denkt. Kortom je hebt minder privacy dan je denkt en moet zeker oppassen wat je allemaal op je telefoon zet qua apps of andere toepassingen, het is zeker ook aan te raden om je kinderen hier voor te behoeden.

J.D. Barker heeft de personages weer mooi uitgewerkt en ik vind het een origineel verhaal dat helemaal in deze tijd past. Ik heb inmiddels bijna al zijn boeken gelezen (behalve degene die hij geschreven heeft met James Patterson) en ik vind ze allemaal heel fijn om te lezen, de ene net iets beter dan de andere, maar de verhaallijnen zijn stuk voor stuk prachtig. En zou ik iedereen willen aanraden, die van thrillers houdt.

Mijn sterren voor J.D Barker:
Horen zien zwijgen *****