Boek versus film
Inmiddels heb ik de film al meerdere malen gezien en die vindt ik nog steeds erg goed. Alleen nu ik het boek heb gelezen moet ik wel bekennen dat dat nog een stuk beter is en gedetailleerder (natuurlijk ook enigszins wel logisch). Wat mij ook opviel is dat er best wel wat verschillen zijn of dingen die anders verlopen in de film dan in het boek. Dat maakt het overigens ook mooi dat als je de film hebt gezien ook zeker het boek kan gaan lezen want je weet soms echt niet wat er gaat gebeuren.
Jurassic Park leest lekker weg, je zit er meteen in en ik vond het ook behoorlijk origineel. Er is natuurlijk wel meer geschreven over dinosauriërs maar dat is meer wetenschappelijk dan spannend. Michael Crichton schrijft goed en ik heb ook het gevoel dat hij best wel wat weet over dit onderwerp of heeft uitgezocht. Ik zat meteen in het verhaal en het heeft mij geboeid tot het einde en ga zeker ook een keer het vervolg lezen (tenminste dat is wel het plan).
Ik heb van Michael Crichton ook de mistmonsters gelezen die ik geweldig vond en van mij 4 * kreeg, maar Jurassic Park vond ik nog net iets indrukwekkender en krijgt dan ook 5*