De Gordon methode
Dit is een erg interessant boek voor wie met kinderen te maken heeft of je nu ouder, pedagogisch medewerker of leerkracht bent. Er staan nuttige tips in en voorbeelden die in de praktijk veel voorkomen ook staan er achter in het boek een paar extra oefeningen al zijn dat er ook weer niet heel veel. Wat Gordon allemaal verkondigt in Luisteren met kinderen klinkt mij allemaal heel logisch in de oren maar toch heb ik er niet zo over nagedacht hoe bepaalde dingen op kinderen kunnen overkomen.
Dr Thomas Gordon is een van de meest bekende pedagogen en bekend geworden door zijn Ik-methode maar daar zit natuurlijk ook weer een hele filosofie achter.
Pluspunt: is makkelijk leesbaar, interessant en zeer nuttig voor wie met kinderen omgaat.
Minpunt: De Methode die in luisteren met kinderen wordt besproken werkt het beste vanaf de leeftijd van 6 maar van 0 tot 6 zou ik een ander boek aan willen raden.