Uitstekend geschreven fictie van deze tijd
Het onderwerp sprak me niet aan, maar omdat ik van deze schrijfster hoorde via Robin Rozendal heb ik toch maar haar boek bij de bibliotheek opgevraagd. En wat een verrassing. De eerste 50 bladzijden vlogen weg en ik was gegrepen. Op een rustige zondag heb ik het verder in één ruk uitgelezen.
Het verhaal is geclassificeerd als YA, maar dat vind ik niet terecht. Dit is een volwassen plot met emoties waarin volwassenen zich ook zullen herkennen (ik ben 52 als ik dit schrijf). De schrijfster past een uitstekende mix toe van overwegingen van de 16-jarige hoofdpersoon, dialogen en spannende acties. De plot is origineel en blijkt veel beter doordacht dan de achterflap doet vermoeden.
Het einde hint naar een vervolg, waarvan ik weet dat het inmiddels in de maak is. Wat ik interessant vind is dat het verhaal zich echt afspeelt in de huidige tijd (maar dan een ramp). Dat wil zeggen, geen magie (hoera) en geen futuristische technologieën. Alles is van deze tijd, wat leuk is om te lezen.
Het enige wat ik niet snap is dat deze schrijfster zo'n moeite heeft moeten doen om dit verhaal uitgegeven te krijgen. Dat zou niet moeten kunnen bij zo'n goed verhaal.