Heel vernieuwend en vreemd
De auteur heeft met dit boek een, voor mij althans, nieuw concept neergezet in de wereld van de fictie. Het zit qua genre een beetje tussen een psychologische roman en fantasy in. Ik zou het qua genre misschien willen vergelijking met Kafka’s boek “Die Verwandlung”.
Het vehaal gaat over een persoon die ongewild telkens van lichaam wisselt, zijn vorige gastheer dood achterlatend. In het verhaal wordt zijn worsteling met dit gegeven heel mooi beschreven, waarbij de hoofdpersoon dan weer berust in zijn lot, zich dan weer verzet en het dan weer omarmt, wat ook in een verrassend slot uitmondt.
Dit is een verhaal waar je echt even voor moet gaan zitten. De auteur heeft een mooie schrijfstijl, en vermengt de soms zware overewegingen van het leven met de zoektocht naar een nieuw lichaam, waardoor het verhaal vlot leesbaar blijft.
Toen ik het boek uit had, wist ik niet goed wat ik ervan moest vinden. Nu het wat tijd heeft gehad om te bezinken, ben ik het steeds meer gaan waarderen. Als je jezelf wilt verbreden als lezer, of als schrijver, is dit boek een aanrader.