Spannend voor de geeks uit de vorige eeuw
Dit een heel goed verhaal over een zeer spannende strijd die zich grotendeels in de virtuele wereld afspeelt. Je moet wel goed onderlegd zijn in de computergames uit de jaren tachtig. Voor mij niet moeilijk, omdat ik de opkomst van de computers vol overgave zelf heb meegemaakt. Ik kan mij echter goed voorstellen dat de gedetailleerde beschrijvingen van oude arcade-games en van de strijd die zich daarin afspeelt, niet voor iedereen goed te volgen is. Als je geen achtergrond hebt uit de jaren tachtig, of de computergames niet interessant vindt, kun je dit boek beter niet lezen.
Het verhaal komt wat langzaam op gang. De schrijver is erg uitvoerig in zijn beschrijvingen van de toekomstige wereld, maar dan vooral op de virtuele wereld. Ik denk dat het verhaal nog krachtiger was geweest als de echte wereld ook uitvoeriger aan bod was gekomen. De hoofdpersoon komt eigenlijk nauwelijks buiten.
De strijd die zich ontvouwd is spannend met voldoende hartzeer voor de hoofdpersoon. De game heeft repercussies in de echte wereld, wat goed is uitgewerkt. Bij de eindstrijd zijn de hoofdpersoon en zijn vrienden echter vanaf een veilige plek ingelogd in de virtuele wereld, wat nogal wat spanning wegneemt.
Voor de mede-geeks is dit echter wel een aanrader.
Voor de mede-geeks is dit echter wel een aanrader.