De postzegelverzamelaar

Zowel de cover als flaptekst van De postzegelverzamelaar spraken me meteen aan. Het leek mij een gruwelijk goede thriller, dus ik had veel zin om in dit boek te starten.

Op de gruwelijkheden hoef je niet lang te wachten; die worden vanaf de eerste pagina's op je afgevuurd. Een man wordt in de eerste proloog gemarteld en uiteindelijk vermoord. Dit boek bevatte ook een tweede proloog, iets wat ik (denk ik) nog niet eerder ben tegenkomen. Hierin laat een nietsvermoedende medewerker van het sorteercentrum een pakket zijn reis verderzetten.

Zeker met de eerste proloog kent het boek een onheilspellende start die me meteen in het verhaal trok. Niet veel auteurs beheersen de kunst om hun thriller op dergelijke wijze te laten starten, dus dat was veelbelovend.

Er zijn ook flashbacks naar 1984. Hierin leren we de 10-jarige Sam kennen. Hij wordt gepest op school en verzamelt in zijn vrije tijd postzegels. Gezien de titel gelinkt is aan postzegels was ik benieuwd wat het verband zou zijn tussen het pakket en Sam.

Daarna wordt Ana gevraagd om een pakket te onderzoeken. Eigenlijk is ze niet aan het werk en zou ze omwille van hartfalen een operatie moeten ondergaan voor een verstopte slagader.

We leren daarnaast Morin kennen. Hij is een collega van Ana en heeft een soort van affaire met Vero. Deze vrouw had eerder een online relatie met Sam. Die naam deed uiteraard een belletje rinkelen en maakte me opnieuw erg nieuwsgierig naar het verdere verloop.

Waar dit verhaal veelbelovend start, wordt het vrij verwarrend zodra er meer pakketjes gevonden worden. Er worden veel steden vermeld waardoor het overzicht voor mij zoek was.

Nu Ana volop betrokken is bij het onderzoek is er van haar dringende operatie geen sprake meer. Ze roept de hulp in van haar geschorste collega Mitch. Ik kreeg hierbij vooral de indruk dat ik belangrijke info miste, mede gezien er wat vaag verwezen werd naar een verdwenen collega.

Het boek begon dus erg gruwelijk, maar ik moet toegeven dat ik op een bepaald moment dat element miste in het verhaal. Er volgde voor mij een dip omdat ik het gevoel had niet 100 % mee te zijn. Echter wist ik niet wat me dan nog te wachten zou staan.

De postzegelverzamelaar is een meedogenloze thriller met een onverwacht en toch vrij zwaar einde. Ik miste nog wat structuur in het middengedeelte, maar het begin en einde waren zeer sterk uitgewerkt.

Meer recensies van Our Library Belgium