De vrouw van de serial killer
Op een avond komt de politie bij Beth langs om haar man enkele vragen te stellen over een verdwijningszaak. Omdat het over zijn ex-vrouw gaat, is Beth nog niet meteen ongerust.
Wat later wordt hij verdacht van moord en dat maakt uiteraard veel emoties los bij Beth. Naast deze schok moet ze zorgen voor hun dochter en haar keramiekcafé draaiende houden. Dat maakte dat ze eigenlijk nog maar amper contact heeft met Tom. Dat vond ik eerst bizar, maar kon ik gaandeweg beter begrijpen.
Wanneer je over Tom leest, wordt er niet veel prijs gegeven over zijn (on)schuld. Dat maakte me heel nieuwsgierig omdat ik me afvroeg of Tom wel degelijk iedereen in zijn omgeving wist te misleiden. Katie, de ex van Tom, verdween enkele jaren geleden. De auteur laat haar enkele keren aan bod komen. Het originele aan deze hoofdstukken is dat je een stukje leest vanuit het perspectief van Katie en de auteur nadien weergeeft hoe Tom dezelfde momenten beleefde.
Beth merkt tijdens deze moeilijke periode dat er heel wat mensen een mening hebben over de situatie, maar ze krijgt gelukkig steun van Adam. Zijn vrouw is een tijdje geleden gestorven en hij heeft ervaring met het geroddel.
Het verhaal leest erg vlot en is vanaf de eerste pagina al niet meer weg te leggen. Door twijfel te zaaien, wordt de spanning steeds meer opgedreven. De personages vond ik voor dit verhaal voldoende uitgewerkt. Het verhaal bleek bovendien veel verknipter te zijn dan ik in eerste instantie gedacht had. Een zeer geslaagde eerste kennismaking met deze auteur!