De zeven
31 december 1999 - slechts een van hen wist dat hij hier zou zijn, de anderen verkeren min of meer in een staat van afgrijzen en walging nu ze hem zien.
Zeven vrouwen komen samen in een hotelkamer. In deze kamer worden zij geconfronteerd met het afgehakte hoofd van Jamie Spellman. Wie van hen heeft Jamie vermoord?
De zeven vrouwen en rechercheur Nova leer je goed kennen. Toch voelde ik geen klik met de personages. Vooral Nova vond ik te gefixeerd op ongelijkheid die er niet altijd was.
Al snel blijkt dat de vrouwen elkaar reeds kenden en samenkomsten organiseerden om wraak op Jamie te plannen. Gaandeweg ontdek je nog meer connecties: de man van Maureen is bijvoorbeeld geen onbekende voor Nova.
Jamie was zeker geen goede man en hierdoor had iedere vrouw wel een reden om sneller wraak te nemen. Er werd gedurende heel het verhaal afgewisseld tussen de verschillende perspectieven. Zo veranderde ik meermaals van verdachte, maar was het ook heel interessant om te weten te komen wie de vrouwen zelf als mogelijke dader beschouwden.
De auteur heeft met veel flashbacks de tijd genomen om de beweegredenen van elke vrouw uit de doeken te doen. Hierdoor kon ik heel goed begrijpen waar de haat tegenover Jamie vandaan kwam. Op het ogenblik dat de bewijslast in de richting van een van de vrouwen begon te wijzen, leek het mij het ideale moment om wat tempo in het verhaal te brengen. Jammer genoeg bleef dat uit.
De auteur weet een sterk verhaal neer te zetten over leugens, wraak en manipulatie. Ze wist me door de verschillende motieven erg nieuwsgierig te maken naar de ontmaskering. Alleen vond ik dat het verhaal qua spanning nooit echt op gang is gekomen. Voor mij een goed boek, maar geen echte thriller.