Een aardig meisje
Op 9 december wordt de buurman van Megan, Harmen, vermoord teruggevonden in het trappenhuis van hun appartementsgebouw. De proloog waarmee het verhaal start, lijkt te gaan over iemand die weldra vermoord wordt. Dat riep al meerdere vragen op. Hiermee kon het verhaal nog alle richtingen uitgaan.
Daarna beschuldigt Sharon, de vrouw van Harmen, meteen Megan. Rechercheurs Carl en Patrick krijgen de zaak toegewezen. Megan komt onschuldig over, maar het eerste gesprek geeft weinig prijs.
Hierna gaan we terug naar vier maanden voor de moord. Megan is net aangekomen in Rotterdam en wil haar leven opnieuw opbouwen na een gewelddadige relatie. Vanaf dan wordt er afgewisseld tussen heden en verleden. In het heden houdt Megan vol dat ze onschuldig is.
Telkens er in het heden een interessant spoor opduikt, gaan de volgende hoofdstukken terug naar het moment waarop zich deze gebeurtenis afspeelde. Aan de hand daarvan leer je alle buren kennen. Daarbij valt op dat meerdere bewoners een motief kunnen hebben, want Harmen heeft zich niet zo geliefd gemaakt.
Ik vond het heel fijn dat de auteur zoveel twijfel zaaide. Geloof je in de onschuld van Megan of had zij het sterkste motief en heeft ze Harmen vermoord? In het gebouw heeft de politie ook DNA verzameld. Wanneer de resultaten hiervan bekend raken, doet een van de personages een schokkende bekentenis.
Hierna gaat de auteur terug naar de dag voor en van de moord, alsook naar 4 maanden later. Je komt te weten wat er zich echt heeft afgespeeld. Het einde had ik niet verwacht en bleef nazinderen. Een aardig meisje is dan geen thriller vol actie, maar heeft wel een sterk verhaal dat blijft boeien door de vele mogelijke verdachten. Dankzij de afwisseling heden-verleden las het verhaal erg vlot en bleef ik nieuwsgierig naar het verdere verloop.
Dankjewel aan VBK België en Uitgeverij AmboAnthos voor het recensie-exemplaar!
Dankjewel aan VBK België en Uitgeverij AmboAnthos voor het recensie-exemplaar!