Een voor een
In een skioord komt het team van Snoop, een populaire muziekapp, bij elkaar. Niet iedereen was vooraf op de hoogte, maar tijdens hun verblijf worden er twee opties voorgelegd: met het bedrijf naar de beurs gaan of kiezen voor een overname waarbij elke aandeelhouder en elk directielid veel geld krijgt.
Voor het verhaal echt van start gaat, wordt het team van Snoop voorgesteld. Vervolgens wordt er een nieuwsbericht gedeeld waarin sprake is van 4 doden. Ik kende de boeken van Ware al, dus voor mij was dit een veelbelovende start.
Vanaf het moment waarop de groep samenkomt, wordt het verhaal vanuit twee perspectieven verteld. Enerzijds leer je Erin kennen, de gastvrouw. Anderzijds volg je Liz. Zij heeft het bedrijf verlaten en is het buitenbeentje van de groep. Aangezien zij nog aandelen bezit, mag ze mee beslissen.
Er hangt een gespannen sfeer omdat Eva en Topher alles bepalen en hierdoor vormen er zich twee kampen. Tot overmaat van ramp komt iemand uit de groep niet terug na een skitocht en zorgt een lawine ervoor dat de elektriciteit uitvalt en er geen bereik meer is.
Door slechts vanuit twee perspectieven te lezen, kijk je als het ware mee over hun schouder en leer je hen goed kennen. De omstandigheden en de keuze die de groep moet maken, zetten de verhoudingen op scherp. De gespannen sfeer wordt alsmaar erger naar mate het aantal groepsleden in het huis afneemt. Bij elke ontwikkeling kwam er weer iemand anders verdacht over of moest ik mijn idee over de mogelijke afloop bijstellen. Ware heeft met Een voor een opnieuw een spannende thriller afgeleverd waarbij ik erg genoten heb van het speuren naar de dader.