Harde regen
In Harde regen wordt Keller door de moeder van Anne-Laure gevraagd om haar verdwijning te onderzoeken. Alleen blijkt zij al 2 jaar vermist te zijn. Het lijkt een onmogelijke zaak, maar Keller en Gwen mag je natuurlijk nooit onderschatten.
Dehairs verspilt in dit boek geen tijd aan lange intro's. Gwen is bezig met een 'lichte' marteling. Of haar aanpak gerechtvaardigd is, laat ik in het midden. Wat wel zeker is, is dat de combinatie van haar intelligentie en gevaarlijke kant een heel interessant personage maakt van Gwen.
Ook in dit boek duikt de naam Ratko Mihajlović op. Hij verdenkt Keller van de moord op zijn vader en daarmee lijken zijn dagen geteld te zijn. Voor Keller start een race tegen de klok om zijn leven te redden en de echte schuldige bij Mihajlović te krijgen.
Omdat de verhaallijn rond dit personage verder bouwt op gebeurtenissen uit de vorige boeken, raad ik aan om eerst deze boeken te lezen. De overige zaken zijn in elk boek wel verschillend. Het is dus niet zo dat je totaal niet kunt volgen als je Harde regen als eerste zou lezen.
Dit verhaal kende opnieuw een verrassend einde. Vooral de afloop in de zaak van de vermiste Anne-Laure vond ik verbluffend. Maar ook de inschattingsfout van Keller in de zaak rond de net vrijgelaten Koval had ik totaal niet zien aankomen. Het vierde deel vond ik beter dan het derde deel. De verhaallijnen waren ditmaal meer mijn ding.
Harde regen is een verslavend goede thriller. De zaken waren allemaal even boeiend om te volgen, net zoals ik dat gewend was van de eerste boeken. Hierdoor kan je aandacht onmogelijk verslappen tijdens het lezen. Dehairs weet als geen ander hoe hij spanning moet opbouwen en kan vasthouden. Hij verrast keer op keer met plotwendingen die je als lezer onmogelijk kan voorspellen. Het is een plezier om zijn boeken te lezen en ik hoop snel op een nieuw verhaal!
Heel erg bedankt aan Uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar!
Heel erg bedankt aan Uitgeverij Lannoo voor het recensie-exemplaar!