Must read voor elke thrillerfan

Our Library Belgium 19 februari 2025
Zou jij je man verdedigen wanneer hij wordt verdacht van de moord op zijn minnares? Van mij zou hij zijn eigen problemen mogen oplossen, maar advocate Sarah Morgan denkt daar anders over.

Ik had heel hoge verwachtingen na het lezen van de flaptekst. Maar toegegeven, het duurde wel enkele hoofdstukken vooraleer ik mee was met het verhaal.

In de eerste hoofdstukken kwam de relatie tussen Sarah en Adam heel oppervlakkig over. Wanneer Sarah na zoveel jaren toch aangeeft een kind te willen, beseft Adam plots weer dat zij de vrouw van zijn leven is, maar kort daarvoor lag hij nog gewoon met zijn minnares in bed.

Met deze start kelderden mijn verwachtingen meteen. Gelukkig was de rest van het verhaal zo goed dat ik het begin alweer snel vergat. Het perfecte huwelijk was voor mij het schoolvoorbeeld van een sterke psychologische thriller. Het verhaal zelf komt vrij snel op gang met de arrestatie van Adam. Sarah wordt opgeroepen en komt in het politiebureau ook achter zijn affaire.

Haar man onder die omstandigheden verdedigen brengt logischerwijs veel woede en verdriet met zich mee. Dat beterde er niet op toen Adam bijvoorbeeld belangrijke informatie verzweeg. Hij leek Sarah eerder tegen te werken. Ik kon dan ook helemaal opgaan in de frustratie die bij haar opborrelde. Om nog maar te zwijgen over haar vreselijke, bemoeizuchtige schoonmoeder.

In het begin was ik overtuigd van de onschuld van Adam, maar door bovengenoemde zaken begon ik steeds meer te twijfelen. Het verhaal was hierdoor erg boeiend om te volgen, want ik wilde natuurlijk snel te weten komen hoe de jury de schuldvraag zou beantwoorden.

Waar de politie enkel focuste op Adam, wilden hij en Sarah net de aandacht op andere verdachte elementen richten. Kelly had Adam verteld dat ze mishandeld werd door haar man, nota bene een van de hulpsheriffs. Daarnaast had Kelly ook een opmerkelijk verleden.

Doorheen het verhaal werd er heel wat twijfel gezaaid en voor ik het goed en wel besefte deed de jury zijn uitspraak. Daar schrok ik al van, maar een gigantische plotwending maakte het verrassingseffect compleet.

Door het verhaal zowel vanuit Sarah's als Adams perspectief te lezen, kreeg ik een goed beeld van hoe zij beiden de aanloop naar het proces beleefden. Er zat niet heel veel tijd tussen de eerste arrestatie en de start van het proces, waardoor het tempo hoog bleef. Na dat geniale einde sloot Jeneva Rose af met extra bonusmateriaal. Dat vond ik een leuke toevoeging omdat het verhaal hiermee volledig kon afgesloten worden.

Eenmaal ik in het verhaal zat, kon ik het boek onmogelijk wegleggen. Door de vele verrassingselementen las het boek heel vlot. Het perfecte huwelijk is dan ook een must read voor elke thrillerfan. Een welgemeende dankjewel aan VBK België en LAB Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

Meer recensies van Our Library Belgium