Inslag

In Malmberget worden er huizen verplaatst als gevolg van de nabijgelegen mijn. Bij een van de controles wordt er een man in een kelder ontdekt. In het Ådal worden Eira en August enige tijd later opgeroepen voor de vermissing van Hans "Hasse" Runne uit Nuland.

In het begin maak je ook kennis met een fotograaf die op zoek is naar vervallen gebouwen in de bossen rond Sollefteå. Alles aan die passage schreeuwde om snel weer te vertrekken. Tijdens het ontwikkelen verschijnt er op een van de foto's een hand. Uiteindelijk gaan Eira en August naar het huis van de betreffende foto en ontdekken daar een lijk.

Ik vond het begin wat verwarrend, voornamelijk de tijdspanne waarin beide mannen gevonden werden. Omdat het een complexe zaak was, kwam het onderzoek eerder traag op gang door de weinige aanknopingspunten.

Doorheen het boek had ik het moeilijk om geïnteresseerd te blijven. Ik voelde niet echt een klik met de personages. Eenmaal er een doorbraak in het onderzoek kwam, verhoogde het tempo wel en kon ik me iets beter focussen. Inslag was zeker geen slecht boek. Ik vond het verhaal voldoende uitgewerkt, maar het was niet mijn ding.

Meer recensies van Our Library Belgium