Slapeloos
Nadja werd veroordeeld voor een misdaad en is jaren later vrijgelaten. Ze werkt nu als assistente in een advocatenkantoor en probeert een normaal leven te leiden. Van dat normaal leven lijkt weinig overeind te blijven in de eerste passage. Ze komt toe in een tankstation met een auto die niet van haar is en heeft onder meer een pruik bij zich.
De verhaallijn over Nadja wordt afgewisseld met de verhaallijn over Nelly. Deze speelt zich 5 jaar eerder af. Zij heeft een affaire met een getrouwde man. Na enkele hoofdstukken wordt die man van haar moord beschuldigd. Zijn verdediging wordt gevoerd door het advocatenkantoor waarvoor Nadja in het heden werkt.
Afgezien van die ene link vond ik het niet heel duidelijk waarom deze verhaallijn belangrijk was voor het heden. Wel vond ik de afwisseling fijn. Naast deze twee verhaallijnen is er ook briefwisseling te vinden. Deze lijkt van Nadja te komen, maar vond ik eerder vaag en eerlijk gezegd niet heel interessant.
De verhaallijn rond Nadja werd op zich wel interessant gebracht, maar ik dacht dat de auteur nog heel wat meer in petto had. Het geheel was echter, los van mijn verwachtingen, wel goed uitgewerkt. Op basis van de flaptekst had ik een totaal ander verloop verwacht. Ik bleef dus tevergeefs wachten op meer actie en spanning. Dag en nacht vond ik wel heel goed en ik hoop dan ook dat Een perfecte dag mij opnieuw kan bekoren.