Topthriller

Our Library Belgium 11 februari 2025
Nog op zoek naar een topthriller van Vlaamse bodem? Zoek dan niet verder, want begin maart verschijnt Ze kwam terug!

10 jaar geleden vormde Seren samen met Danni, Otto, Stijn, Vincent en Cleo de hechte vriendengroep 'De sandwichclub'. Sinds die laatste toen op kerstavond verdween, hebben de leden het contact verbroken en elkaar nooit nog gezien.

Het verhaal start op 1 december bij Seren. Haar perspectief is het enige dat in dit boek aan bod komt. Zo leer je haar goed kennen. Ze maakt een ietwat koele indruk, maar die wist ik zeker te appreciëren.

Voor een benefiet mag Seren met haar modelabel een modeshow organiseren. Daar komt ze voor het eerst na al die jaren Stijn tegen. Nog op diezelfde avond komt hij dodelijk ten val en start de politie een onderzoek.

Nadien ontvangt Seren een dreigbrief en die zorgt uiteraard voor de nodige paniek. De start van dit verhaal maakte mij razend nieuwsgierig. Aan alles voel je dat Seren en haar vriendengroep absoluut iets te verbergen hebben. Dat deze dreigbrief ondertekend werd door Cleo liet mij al meteen verschillende scenario's bedenken.

Wanneer naast Stijn ook andere leden van de Sandwichclub overlijden, ontvangt Seren telkens nieuwe briefjes en wordt de druk alsmaar opgevoerd. Daarenboven voelt ook rechercheur Ooms aan dat er meer achter de gebeurtenissen zit. Zij onderzocht destijds de vermissing van Cleo en het overlijden van Stijn is haar natuurlijk niet ontgaan.

Ik vond het fijn dat de personages allemaal wel iets herkenbaars in zich hadden. Bovendien heeft Barbara een aangename schrijfstijl met aandacht voor geloofwaardige dialogen. Ze weet ook de groepsdynamiek erg goed over te brengen.

Seren doet er alles aan om te weten te komen wie achter de brieven en moorden zit. Zowel vanuit het heden als via flashbacks kom je beetje bij beetje te weten wat er zich voor de verdwijning van Cleo heeft afgespeeld.

Die afwisseling was heel aangenaam. Het is dan wel een relatief dik boek; het verhaal las als een sneltrein. Doordat het aantal voormalige leden alsmaar kleiner werd, verhoogde het tempo steeds wat meer waardoor mijn aandacht bij het verhaal bleef.

Nadat het verhaal al zo sterk werd opgebouwd, verrast de auteur met een knallend einde. Door die laatste plotwendingen kon ik de werkelijke toedracht pas op de laatste pagina's achterhalen.

Bij deze wil ik dan ook graag uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts bedanken voor het toesturen van dit recensie-exemplaar. Het was mijn eerste kennismaking met Barbara De Smedt, maar zeker niet het laatste boek dat ik van haar zal lezen!

Meer recensies van Our Library Belgium