Een fijne vastpakker!
(Al 3 dagen bezig om deze review online te krijgen. Na opslaan was die telkens weg. Hoorde ik van iemand dat je geen emoticons erin mag plaatsen)
Een cover die schreeuwt om gelezen te worden. Ik werd dan ook gelijk al heel vrolijk toen ik het pakketje van Hebban (heel erg bedankt) openmaakte.
Vuuropaal van Dominique Lap (de goudenkers) springt zo uit het doosje om gelezen te worden.
Het verhaal gaat over Florine een moderne vrouw die het roer totaal heeft omgegooid en het stijve advocatenwereldje vaarwel heeft gezegd en eigenaar is geworden van een galerie. Om haar nieuwe fase te vieren besluit ze haar verjaardag groots te vieren. Dat is ook de kennismaking met Mark, de nieuwe buurman die denkt in een rustig appartement te zijn komen worden. En dus ook not amused is met al die herrie en boos de muziek uit komt zetten.
Florine heeft in het begin zeker niet makkelijk en ziet eruit dat alles alleen maar mis kan gaan. En dan is er ook nog de buurman, die eerst bij haar kwam klagen en nu zelf voor overlast zorgt.
Vriendschap, bedrog, angst, doorzetten, humor, spicy, creativiteit en geluk.
Woorden die het verhaal goed samenvatten.
De schrijfstijl, het wordt vanuit zowel Mark als Florine verteld, is erg prettig. En zorgt ervoor dat je nog meer in het verhaal gezogen. En leest het bijna alsof je ook bij hun vriendenkring hoort.
Ik heb haar andere boek de Talisman nog niet gelezen. En kan dus niet goed zeggen of ik daardoor minder begrijp. Ik heb soms wel het idee dat ik wat diepgang en onderliggende verbanden mis. Maar misschien staat dat wel in de Talisman.
Het boek heeft een heel fijn formaat. En houd daarom erg makkelijk vast. En past helemaal bij de feelgoodstijl die het boek uitstraald
Ook de korte hoofdstukken en vele gebeurtenissen zorgen ervoor dat het vlot leest.
Het duurde wel vrij lang voor ik de keuze van de titel snapte.
Op het laatst zit je zo in het verhaal dat je helemaal mee voelt met Florine en als ze dan opeens een klavertje vier vind voel je mee in die opwinding.
Na het lezen van dit boek zal ik voortaan toch anders naar lipbalsems kijken
En altijd op zoek blijven naar een klavertje vier
Vriendschap, bedrog, angst, doorzetten, humor, spicy, creativiteit en geluk.
Woorden die het verhaal goed samenvatten.
Het duurde wel vrij lang voor ik de keuze van de titel snapte.
Na het lezen van dit boek zal ik voortaan toch anders naar lipbalsems kijken
En altijd op zoek blijven naar een klavertje vier