Net niet

paars_lees_vlindertje 17 december 2024
Ik had dit boek zien liggen en was gelijk nieuwsgierig. Maar toch duurde het even voor ik dit boek uit de bieb leende.

Het verhaal in het kort.
Zijn tijd zit er bijna op... Ben Church heeft nog nooit iets bijzonders gedaan met zijn leven – tot nu. Nu hij weet dat zijn tijd er bijna op zit, wil hij zo veel mogelijk van zijn dromen waarmaken.
Zij heeft zeeën van tijd… Vita Ambrose leidt een leven vol feestjes en glamoureuze jurken – een leven dat voor haar alle betekenis verloren heeft. Ze heeft te veel gezien, gedaan en verloren.
Kunnen ze samen de tijd stoppen? Ben en Vita’s connectie is intens en gepassioneerd. Maar de klok tikt door. Kunnen ze een manier vinden om hun liefde te vereeuwigen? Want ieder moment telt als het je laatste kan zijn.

Soms heb ik wel eens met een boek dat ik niet goed weet wat ik er van moet vinden.
Tijdens het lezen en toen ik het boek net dicht deed dacht ik dit boek is niets voor mij.
Ik deed er ook langer over dan normaal want ik kwam gewoon niet in het verhaal en wilde het iedere keer weer weg leggen.
Maar het maakt me ook in de war, want het idee van dit verhaal vind ik wel goed.

Ik kwam dus niet in het verhaal. Daardoor las het moeilijk en duurde het langer dan normaal eer ik het boek uit had.
Het verhaal word zowel vanuit Ben als vanuit Vita verteld. Dat wisselde per hoofdstuk. Maar er boven stond niets aangegeven, daarom was het de eerst paar regels van ieder hoofdstuk eerst uitpuzzelen vanuit wie er verteld werd. Ik denk dat het al heel veel scheelde als het boven het hoofdstuk vermeld was.

Een boek waar ook veel emoties een rol spelen en thema's als wat als je nog maar kort te leven hebt, de liefde van je leven vinden en wat als het eeuwige leven, erin terug komen.

En het is dat ik nooit een boek dnf dus ook deze heb ik uitgelezen . Maar het was niet mijn soort boek/verhaal.
Het was een roman en naar mate het verhaal vordert word en een vleugje magie/fantasy mee gemengd. En werd het allemaal nog verwarrender. Het was het allemaal net niet. En bleef de mooiheid van het verhaal verborgen onder de woorden.

Het idee was wel goed alleen de uitwerking was niet aan mij besteed.

Meer recensies van paars_lees_vlindertje