Een magische beginner
De cover
Daar kan ik heel kort over zijn.
Die is echt heel mooi en helemaal in de stijl die bij het boek past.
Voorin staan netjes de trigger waarschuwingen
Een hertelling van Belle en het beest die zie ik niet helemaal. Het meisje heet Isabella (heeft een hekel aan als mensen haar Bella noemen).
De man die een weerwolf is en niet terug in zijn mensenverschijning kan.
En dan heb je nog de roos, in beide verhalen een grote rol
Maar daarmee houd het wel een beetje op volgens mij.
Isabella een meisje dat geloofd in de wetenschap en stage loopt in het instituut van haar vader. Het instituut voor zeldzame en exotische ziektes. Ze is dus wel gewent dat de meest vreemd uitziende mensen binnen worden gebracht.
Dan komt er een patiënt binnen met wat lijkt het weerwolfsyndroom, of toch niet?
Als ze er dan ook nog eens achterkomt dat ze magische krachten bezit. Staat haar hele rationele denkwijze op zijn kop. En moet ze alles wat haar is verteld en haar wetenschappelijke denkwijze aan de kant zetten om te overleven in de wereld die toch magischer is dan ze altijd heeft gedacht
Dit is het eerste deel van de serie dochter van fae. Geschreven door K.T Scherling (uitgeverij Hamley books)
En omdat het sprookje van belle en het beest een van mijn favorieten is. Begon ik vol enthousiasme aan dit verhaal.
Het is een novelle met ongeveer 200 blz en goed in een dag te lezen is.
Zeker ook omdat de spanningsboog hoog is. En je net als Isabella zelf nog niets weet van al die magische wezens.
Echt een goede kennismaking met de sprookjes achtige fantasywereld
Het is een heel leuk verhaal maar er ontbreekt net dat beetje extra.
Net als bij Bella en het beest verwacht je dan een bepaalde spanningsopbouw op romantisch gebied maar dat miste ik hier wel.
Het ontbreken van die verhaallijn stoorde me totaal niet want het leidt misschien alleen maar af als je ontdekt dat de wereld waarin je leeft anders is dat je altijd heb gedacht. Maar omdat het hertelling is van... verwacht je het wel.
Ik heb me zeker vermaakt en heeft me heel nieuwsgierig gemaakt om de leerling van de heks te gaan lezen.
#hetlotvanderoos #ktsterling #hamleybooks #youngadult #novelle #belleenhetbeest